CUISINE DE CLEMENTINE

Om de zoveel weken deel ik een heerlijk recept van de mooie kookblog Cuisine de Clementine.

Hier 
deelt Diane heerlijke en (bijna altijd) gezonde gerechten die ze met liefde kookt voor vrienden & familie. Koken en eten is haar grote passie dus praat, schrijft en droomt ze er het liefst zoveel mogelijk over. De blog is vernoemd naar haar Franse oma Clementine, die volgens Diane de beste kokkin van de wereld is. 

PETIT DÉJEUNER:
Overnight oats (havermout) met dadels, appel en kaneel

Makkelijk, voedzaam en gewoon erg lekker. Je kan overigens met allerlei soorten fruit, superfoods en noten eigen combinaties maken. Ik maak het zelf graag in een Mason jar (te koop bij Blokker, Hema of Xenos). En deze combinatie met appel en kaneel die doet denken aan appeltaart, is mijn favoriet! 




Ingrediënten:
* ca. 60 gram havermout
* ca. 100-120 ml amandel-, soja- of gewone melk
* 4 dadels, in stukjes
* 4 el kokend water
* 1 kleine appel, geschild en in stukjes
* ½  el kaneel
* potje om de overnight oats in te maken

Bereiding:
Week de dadels ongeveer 10 minuten in het kokende water. Doe vervolgens de helft van de appelstukjes met de kaneel, dadels en het kookvocht van de dadels in een blender en mix tot een gladde massa. Schenk het dadel/appel mengsel in een bakje en meng er de resterende appelstukjes doorheen. Doe de havermout in een potje, schenk de melk erbij en schep het dadel/kaneel mengsel eroverheen. Laat het potje een nacht in de koelkast staan. Je kan in de ochtend evt. een scheutje melk toevoegen als de havermout te droog is. 

Bon appétit!





SOUPER:
Fondue de Camembert met zongedroogde tomaten en gehakte hazelnoten

Ook zo gek op Franse kaas?.. Maak dan eens deze heerlijke en gemakkelijke kaasfondue met camembert.


Ingrediënten, als voor- of licht hoofdgerecht voor 2 personen:
* 1 Camembert van goede kwaliteit (ik vind de Rustique altijd goed)
* ca. 5 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes
* handje hazelnoten (of walnoten), gehakt
* takje verse rozemarijn, tijm of oregano
* voor erbij: stokbrood en/of rauwkost om mee te dippen


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de Camembert uit zijn doosje, verwijder de verpakking en stop het terug in het doosje (zonder de deksel). Snijd met een mes flinke inkepingen in de bovenkant van de Camembert. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten, gehakte hazelnoten en de verse kruiden toe en zet ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de camembert van binnen gesmolten is. Serveer met stokbrood, rauwkost (wortel, kleine tomaatjes, komkommer) en een glas rode wijn.

Bon appétit!


Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...