Ingrediënten:
* ca. 60 gram havermout
* ca. 100-120 ml amandel-, soja- of gewone melk
* 4 dadels, in stukjes
* 4 el kokend water
* 1 kleine appel, geschild en in stukjes
* ½ el kaneel
* potje om de overnight oats in te maken
* ca. 60 gram havermout
* ca. 100-120 ml amandel-, soja- of gewone melk
* 4 dadels, in stukjes
* 4 el kokend water
* 1 kleine appel, geschild en in stukjes
* ½ el kaneel
* potje om de overnight oats in te maken
Bereiding:
Week de dadels ongeveer 10 minuten in het kokende water. Doe vervolgens de helft van de appelstukjes met de kaneel, dadels en het kookvocht van de dadels in een blender en mix tot een gladde massa. Schenk het dadel/appel mengsel in een bakje en meng er de resterende appelstukjes doorheen. Doe de havermout in een potje, schenk de melk erbij en schep het dadel/kaneel mengsel eroverheen. Laat het potje een nacht in de koelkast staan. Je kan in de ochtend evt. een scheutje melk toevoegen als de havermout te droog is. (Tip: ik doe het potje zelf even 1 minuut in de magnetron s'ochtends).
Bon appétit!
Over Cuisine de Clementine:
Op haar mooie blog Cuisine de Clementine deelt Diane heerlijke en (bijna altijd) gezonde gerechten die ze met liefde kookt voor vrienden & familie. Koken en eten is haar grote passie dus praat, schrijft en droomt ze er het liefst zoveel mogelijk over. De blog is vernoemd naar haar Franse oma Clementine, die volgens Diane de beste kokkin van de wereld is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten