Books: Parisian StyleHet boek 'How to be Parisian, wherever you are', is geschreven door vier bekende Parisiennes: Anne Berest, Caroline De Maigret, Audrey Diwan en Sophie Mas. Het geeft (op een luchtige manier) de visie weer van deze Parisiennes op mode, kunst, cultuur en de Parijse lifestyle. Want naast dat de Parisienne er altijd moeiteloos stijlvol uitziet, is zij tegendraads, eigenzinnig en maatschappelijk betrokken. 

Caroline de Maigret

Het boek kost maar 16,99 bij bol.com. Ik heb alvast de tips verzameld om je inner-Parisienne naar boven te halen:
  • Maak van flirten je tweede natuur.
  • Zorg dat je er altijd verzorgd uitziet, ook voor die boodschap in de supermarkt (geen joggingbroek en slobbertrui dus).
  • Kijk ook eens voor je kleding op de mannenafdeling van bijvoorbeeld de H/M of Zara. Je vindt hier soms t-shirts, hoedjes of truien die ons ook heel goed staan. 
  • Drink s'middags een glas rode wijn.
  • In je eentje dingen bezoeken is helemaal niet erg: neem een boek mee op het terras of bezoek alleen een museum. 
  • Draag zoveel mogelijk je zonnebril (ook goed voor de rimpels). 
  • Door moeite voor jezelf te doen en jezelf een beetje meer luxe toe te staan, straal je vanzelf meer 'joie de vivre' uit. 
  • Less is more! Draag geen opvallende logo's of merken. 
  • Dit geldt ook voor je make-up: hou je look zo naturel mogelijk. (Maar wel verzorgd uiteraard. Tip: BB crème voor een lichte dekking).

Maar misschien wel de belangrijkste tip: neem jezelf niet al te serieus. Omarm je 'flaws'. Denk niet teveel na over je stijl en wees vooral jezelf!

Zoals Karl Lagerfeld zegt: "You don't have to be French, to be a Parisian"In een andere Parijse stijlgids 'Parisian Chic, a style guide by Ines de la Fressagne', deelt stijlvolle Parisienne Ines tips om de feilloze, charmante stijl van Parisiennes eigen te kunnen maken. 

Ines de la Fressagne is jarenlang model geweest voor Chanel en wordt beschouwd als een van de best geklede vrouwen van Frankrijk. Ook haar belangrijkste tip? Neem het vooral niet allemaal té serieus. Je koopt de Nederlandse versie hier voor 19.99. 

Ines de la Fressagne

Zie hieronder de (vertaalde) stijltips van Ines de la Fressagne in samenwerking met modejournaliste Sophie Gachet van Elle, om je te kleden als een echte Parisienne:

* Mix altijd verschillende merken en stijlen, bijvoorbeeld H/M met designer.
* Doe je parelsnoer (of statement necklace) niet weg, maar draag het op een gewone trui en vooral niet op een feestjurk – dat staat tuttig en dat maakt oud.
* Draag nooit een heel pakje, maar enkel een mooi jasje met daarbij iets simpels zoals een spijkerbroek; dat is veel eleganter.
* Combineer een kokerrok niet met hoge hakken, maar draag er ballerina’s bij.
* Bij je jeans loop je wel op pumps met hoge hakken en vooral niet op sneakers.
* Draag een mannenhorloge. Het principe less is more wordt tot in detail opnieuw uitgevonden. Alles moet eenvoudig of nonchalant, maar vooral niet serieus:
* Kies voor een eenvoudige donkerblauwe V-halstrui (weer eens wat anders dan zwart), wel van cashmere uiteraard, het summum van chic. Draag daar gewone nette witte jeans bij.
* Het kleine zwarte jurkje, de little black dress, kun je naar bijna iedere gelegenheid aantrekken, maar hou het simpel, draag er een gewone ketting bij, zeker niet je parels. En daarbij vooral niet een voor de hand liggend chic clutch-tasje – waarom niet eens een zomers rieten mandje?
* Vooral geen te opvallende kleuren of prints, doe niet met de mode mee. Kies bij je zwarte of donkerblauwe blazer voor een simpele (zijde) witte blouse. Daar staat tegenover dat je (daar is die weer ;) altijd jezelf moet blijven. Heb je dus zin om onder je blazer een felroze blouse aan te trekken, dan is dat uiteraard een individualistische keuze, en dat is juist prima! 


 


Bekijk nog veel meer Parijse inspiratie op mijn Pinterest (+7000 pins)

1 opmerking:

Clipping Quick zei

I'm personally a big fan of Parisian Style
blog. Thanks for sharing this post.
clipping path service

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...